Hvem er vi

Vi er en ganske lille familie (Kim, Winni, Xanté, Asti og 3 høns), som bor i Roskilde. Kims og min erfaring med hunde startede helt tilbage i vores unge år med gadekrydset Max. En dejlig hund, som udelukkende blev anvendt som familiehund. 7 år havde vi ham.

Vi skulle ikke have hund igen lige med det samme - MEN det skader jo ikke at kigge. Ja, så fik vi selvfølgelig hurtigt vores andet gadekryds Zeus. Også en dejlig hund, men han havde et lidt vanskeligt temperament, så da vi måtte skille os af med ham efter 10 år blev beslutningen taget. Nu skulle det være en raceren hund, så vi bedre kunne være sikre på temperamentet og øvrige egenskaber.

Vi kiggede meget i hundebøger og valget blev en Drentche Patrijshond, som vi hentede i Holland. Netop temperamentet var en stor årsag til at valget dengang faldt på Drenten. Pax blev købt som familiehund, men vi trænede lydighed og apporteringstræning med ham.

Da Pax var 6 år og vi var flyttede til hus med lidt mere plads, synes vi tiden var inde til en hund mere. Vi havde egentlig ikke tænkt, at det skulle være en Golden Retriever, men takket være vores daværende dyrlæge kom vi på andre tanker.

Der blev gransket stamtavler i både ind og udland. Og tilsidst var vi heldige at få lov at købe Stjärnglimtens Nikta (Chili). Vi hentede hende i Sverige i juni 2007. Siden er vi blevet helt vilde med Golden Retrieveren. Chili blev jagttrænet og  opnåede 1. præmie i åben A og B. Desværre døde Chili d. 24-jan-2018.

I 2014 blev Høghedens Xante så en del af vores familie. Xante bliver også jagttrænet og har ligeledes opnået 1. præmie på markprøve i åben A og B samt er præmieret i vinderklasse på Working Test.

Efter Xantes kuld har vi Asti, som også bliver trænet som jagt og markprøve hund.