Om Golden

Værd at vide om en Golden Retriever

Jagtgoldens

En Golden Retriever, der er avlet med vægt på de jagtlige egenskaber, kendetegnes lettest ved at der i dens stamtavle forekommer flere højt markprøvepræmierede hunde på både han og tæveside, et andet kendetegn er at de som oftest er mindre af statur men stærke, sunde og smidige Golden Retrievere med en gylden til rød pelsfarve. I Danmark har opdrættere af jagtgoldens mulighed for at afprøve deres avls hunde på Dansk Retriever Klubs markprøver, hvor hundene bliver afprøvet i deres lyst til at apportere, samarbejde på dirigeringsopgaver og søgeopgaver, hvor man vurderer hundens evne til at arbejde selvstændigt.

Anvendelse: Jagt, hundesport og andet.

Golden Retrieveren er absolut en alsidig hund, men racen bruges i Danmark primært som familiehund. På jagt er Golden Retrieverens styrke efterskudsarbejdet, men den kan også bruges som drivende hund, idet dens gode nerver og store vilje til samarbejde, gør den til en styrbar jagtkammerat." Andre formål er fx lydighed-, agility-, rednings- og sporarbejde.

Træning

En Golden Retriever er en pragtfuld hund. I hverdagen får man en hengivne følgesvend i hjemmet der gerne ligger i arm eller sover i fodenden, men også en konkurrencehund på markprøve og udstilling Man får også den perfekte jagtkammerat der med største glæde og ildhu, kaster sig ud i en kold sø for at hente en død and.

Træningen af Golden Retrieveren er en fornøjelse, hvis man har for øje at den er sent moden. Træning kan med fordel gøres i Dansk Retriever Klub, der tilbyder ”specialist” træning, tilrettelagt for retrievere.

Temperament

Golden Retrieveren er intelligent, venlig, imødekommende, tillidsfuld og let at træne

Link til Racestandard